Storlien Information
www.StorlienTuristbyra.se
Till Startsidan
Start
Eventföretag
Event-
företag
Bada i Storvallen - Storlien
Bad
Fiska i storlienfjällen
Fiske
Butiker
Butiker
Bensin
Bensin
Minilivs

INFO
Stuguthyrning
Stugor
Hotellboende
Hotell
Bo på vandrarhem
Hostel
Kafé & lättare servering
Kafé
Restauranger
Äta ute

Skidor

VANDRING
  Under sommar- såväl som vinterhalvåret finns det massor av saker ett utforska i Storlienfjällen. Fjället är inte bara i närheten utan du är faktiskt uppe på fjällplatån och att komma upp på rena kalfjället går fort.
En mjukstart på din vistelse hos oss kan vara att vandra på den legendariska Blomsterstigen, som kom till som en kurstig av den kände Enköpingsdoktorn Westerlund för hans patienter. Stigen börjar strax ovanför det gamla järnvägshotellet i Storlien på ca: 600 möh och leder dig sedan via många vilobänkar till Ernstkumlet på ca: 780 möh och vidare till Vindarnas Tempel. En vidunderlig utsikt över Sverige och broderlandet Norge väntar här.
Turterrängen runt Storlien är mycket fin och inte så krävande. Det finns kortare och längre turer allt efter intresse och ork. Några av de kända turerna är till: Stenen i Grönan Dal, en mystisk sten från tider när pilgrimer gick via Skurdalsporten till Trondheim. Minnesstenen efter 1:e Hovmarskalk Printzskölds söner, som båda omkom under en rykande snöstorm nyårskvällen 1908/09 på väg till dans på Storliens högfjällshotell. Minnesstenen är rest ca: 2,5 km norr om Storlien.
"Vårt" vattenfall Brudslöjan. Många är de historier om hur frivilliga hjälpte norska flyktingar att under det senaste världskriget undkomma de tyska soldaterna genom en passage vid vattenfallet. Ca: 4 km från Storlien.
Lite längre turer finns också ledmarkerade från Storlien, t.ex. Blåhammaren, Sylarna och Helags i Sverige och Storerikvollen och Nedalshytta i Norge.

Vår storslagna natur vill vi gärna dela med oss av och hoppas naturligtvis att du lämnar den vidare till nästa besökare i oförstört skick.

God tur


UtflyktsmålLängd (t.o.r.)
Vindarnas tempel5 km
Blomsterstigen8 km
Brudslöjan8 km
Storvallens fjällkapell8 km
Finnkojdalstjärn8 km
Paradisrundan8 km
Åhlénsstugan8 km
Stenen i grönan dal10 km
Handöl - Västra Dalsvallen10 km
Skurdalsporten12 km
Printzsköldmonumentet12 km
Haases vindskydd12 km
Rekdalshöjden12-14 km
Visjön12 km
Storsnasen, olika alternativ12-13 - 25 km
Stenfjället13 km
Skillerfjäll16 km
Rundhögen - Blåhammaren20 km
Kluksdal - Storkluken - Storlien23 km
Storulvån - Sylarna32 km
Rensjösätern32 km